belangrijke veranderingen voor bedrijfsauto's vanaf 2025

Vanaf 1 januari 2025 moeten ondernemers op een aantal dingen letten; wij bereiden je vast voor.

Renault Trafic

bpm betalen en emissievrije zones

Vanaf 1 januari 2025 staan de volgende veranderingen voor de deur: 

 

  • ondernemers gaan bpm betalen voor hun bestelwagens met diesel-en benzinemotoren
  • In de stadskernen stellen veel Nederlandse gemeenten emissievrije zones in.

 

Ontdek wat deze belangrijke veranderingen betekenen voor jou.

ondernemers gaan bpm betalen

bpm betalen

Vanaf 1 januari 2025 moeten ondernemers Belasting Personenauto’s en Motorrijwielen (bpm)  betalen voor hun bestelwagens. En dit heeft grote financiële gevolgen voor de ondernemers, want de vrijstelling vervalt. Dat gaat in de nabije toekomst dus een bedrag van € 66,91 per gram CO2 worden. Daarmee wordt een gemiddelde bedrijfsauto zo'n € 12.000 duurder!

profiteer nu van de vrijstelling van bpm

Schaf daarom nu nog een nieuwe bedrijfswagen aan en profiteer van de bestaande vrijstelling. Zo voorkom je extra kosten. Bovendien biedt een nieuwe bedrijfswagen geavanceerde technologieën en een lagere CO2-uitstoot. Wacht niet langer en onderneem nu actie om jouw bedrijfswagen te vernieuwen en verrassingen te vermijden!

 

steden gaan over op emissievrije zones

Zero Emissie Stadslogistiek (ZES)

Op 1 januari 2025 sluiten 29 Nederlandse gemeenten zich aan bij Zero Emissie Stadslogistiek (ZES). Dit betekent dat hun stadskern alleen nog emissievrij óf met een schone dieselmotor bevoorraad mag worden. Het aantal aangesloten gemeenten zal groeien naar 30 tot 40. Praktisch gezien houdt dit in dat bedrijfsauto’s met een Euro 5-norm geweerd worden vanaf 2027 en bedrijfsauto’s met Euro 6-norm vanaf 2028. 

Blijf op de hoogte van deze veranderingen door de ZES roadmap te volgen.

houd toegang tot de steden

Investeer nu in een milieuvriendelijke bedrijfswagen. Zoals een elektrische Kangoo, Master of Trafic.  Zo houd je in de toekomst toegang tot alle binnensteden en voldoe je aan de strengere milieueisen. Jouw besluit bereidt je bedrijf voor op veranderende regelgeving en biedt je gelijk een concurrentievoordeel.

tip:

houd rekening met langere levertijden, vanwege een gelimiteerd aantal productieplekken per model. Denk dus nu al na over jouw toekomstige transport en neem tijdig de juiste beslissingen. Neem contact op met een PRO+ adviseur en maak samen de juiste keuze voor een emissievrije toekomst.