Zomerbanden, winterbanden en all season banden voor je bedrijfswagen

Betrouwbare banden zijn altijd cruciaal. Kies daarom de juiste band bij het seizoen en check regelmatig het profiel van je banden.

zomerbanden Renault Bedrijfswagens

voor temperaturen boven de 7 graden celcius

zomerbanden

Zomers maakt het warme asfalt en de frictie van de weg je banden zachter. Zomerbanden hebben daarom een hardere rubbersamenstelling om goed te presteren op warme dagen. Bij temperaturen boven de 7 graden geven zomerbanden je bedrijfswagen het meeste grip en bieden ze optimale veiligheid. Ruil je zomerbanden in voor winterbanden als de temperatuur overdag onder de 7 graden blijft. 

voor een natte Nederlandse zomer
Het profiel van je zomerbanden is berekend op flinke buien. Maar wanneer de profieldiepte afneemt, neemt de afvoer van water af. Dat kan zorgen voor aquaplaning. Vervang je zomerbanden daarom op tijd. Rijd bij twijfel even langs de Renault-dealer voor een professionele meting en advies. 

all season banden renault bedrijfswagens

voor zachte winters en natte zomers

all season banden, voor alle omstandigheden

Doe je vooral zaken in Nederland, dan kun je all season banden overwegen. Ze combineren de unieke eigenschappen van zomerbanden en winterbanden. Met onze milde winters en natte zomers zijn all season banden erg populair. Uiteraard presteren echte zomerbanden beter op hete zomerdagen. En echte winterbanden geven je Renault bedrijfswagen meer grip op gladde, besneeuwde wegen. 

All season banden Renault Bedrijfswagens

het hele jaar door rijden

staat er een Alpine-symbool op?

all season band met Alpine-symbool
In sommige landen zijn winterbanden verplicht, zoals Duitsland. Heeft je all season band een Alpine-symbool op de zijkant? Dan zijn de banden getest in winterse omstandigheden en kun je er ook in deze landen het hele jaar op rijden. Ga je met je Renault bedrijfswagen richting (dikke) sneeuw, dan kun je toch het beste voor winterbanden kiezen.

let goed op het profiel 
All season banden slijten meestal sneller dan zomer- of winterbanden. Houd daarom het bandenprofiel goed in de gaten. Bij een profieldiepte van 4mm of minder is het tijd om je banden te vervangen. Rijd bij twijfel even langs de Renault-dealer voor een professionele meting en advies.

 

Renault Bedrijfswagens winterbanden

bij natte, gladde of besneeuwde wegen

winterbanden

Wanneer de temperatuur overdag structureel onder de 7 graden blijft, is het tijd voor winterbanden onder je bedrijfswagen. Ze zorgen bij kou voor een kortere remweg, verbeterde wegligging en extra grip bij ijzel en sneeuw. Het profiel is erop gemaakt om zijwaarts glijden in bochten te voorkomen en het laat jou en je lading veilig wegrijden op een besneeuwde weg of helling.

let op het Alpine-symbool op de band
Je herkent een winterband aan het Alpine-symbool met het sneeuwvlokje. Met dit symbool op de band mag je ook naar landen waar winterbanden verplicht zijn, zoals Duitsland. Ook voor de winterbanden geldt dat je het profiel goed in de gaten moet houden. Bij een profiel van minder dan 4,5 millimeter kan de winterband niet meer goed zijn werk doen.

winterbandensets

banden zorgen voor een goede wegligging

bekijk onze video over banden

Ons advies is om regelmatig de bandenspanning en het profiel van je banden te checken. Zo zorg je zelf al voor extra veiligheid. Brandt het lampje 'bandenspanning controleren' op het dashbord? Dan weet je natuurlijk al genoeg. Gelijk even doen dan. 

Accepteer de social media cookies om de video's te bekijken.
Renault Trafic

onderhoud voor je banden

bandenspanning

Controleer het liefst eens per 2 maanden, maar ten minste 4 keer per jaar, je bandenspanning. Ook als je minder rijdt, kan er langzaam lucht ontsnappen, waardoor de bandenspanning afneemt. Rijden met een verkeerde bandenspanning is de grootste factor bij verkeerde slijtage en een verhoogd brandstofverbruik. Rijd je altijd met 20% te weinig bandenspanning, dan ligt je verbruik ongeveer 20% hoger. Je vindt de juiste bandenspanning in de sponning van de bestuurdersdeur van je Renault. Vergeet het bandenspanningscontrolesysteem niet te resetten. Je kunt hiervoor ook bij de dichtstbijzijnde Renault-dealer langsrijden.

Alt Image C29

uitlijning

Laat je de banden van je Renault bedrijfswagen vervangen, vraag dan ook of je Renault-dealer de uitlijning van de wielstand kan controleren. Een verkeerde wielstand kan verhoogd verbruik, extra slijtage en zelfs gevaarlijk weggedrag veroorzaken. Soms kan een stoeprandje al voldoende zijn om de wieluitlijning licht te veranderen. Jouw Renault-dealer is uitgerust met het juiste gereedschap om de wieluitlijning te controleren en perfect af te stellen.

bekijk de bandenlabels van jouw Renault

Zuinige banden zorgen voor minder CO2-uitstoot, meer veiligheid, stiller rijden en zijn kostenbesparend. Bekijk de bandenlabels van jouw Renault.

ga nu naar de Renault-dealer

Renault koppel

A-merken

De banden van Renault zijn van A-merken, zoals Michelin en Continental.  

Renault bellen

winterbanden: als set of los

Je hebt de keuze uit voorgemonteerde winterbanden op stalen velgen of losse banden.

Renault Master

scherp geprijsd

Als Renault-rijder koop je al een band vanaf
€ 39,- en heb je een winterbandenset vanaf
€ 499,- exclusief montage op de auto.

Kangoo electric

opslag

Zomer- of winterbanden opslaan? Vraag naar de mogelijkheden bij je Renault-dealer.

hoe kunnen we je nog verder helpen?