NIET VERGETEN: VERVANG JE DISTRIBUTIERIEM EN/OF MULTIRIEM OP TIJD!

Je bedrijfswagen kan ernstige schade oplopen als je distributieriem en/of multiriem breekt.

Dacia distributieriem

wat doet een distributieriem?

De distributieriem verbindt alle draaiende en op- en neergaande onderdelen in de motor. Zonder distributieriem riem geen lopende motor. En geen aandrijving. Als hij breekt, stopt de motor meteen met draaien en is de kans op motorschade levensgroot. De reparatiekosten kunnen dan flink oplopen.

Wat is een multiriem?
Alle belangrijke draaiende onderdelen zijn via de multiriem verbonden met je motor. Zoals de dynamo, de pomp voor de stuurbekrachtiging en de pomp voor de airco. Als de multiriem breekt, vallen deze vitale functies uit. En dat kan leiden tot gevaarlijke situaties. Daarom is het ook belangrijk om de multiriem tijdig te vervangen.

Alt Image C29

redenen om de riem op tijd te laten vervangen

Breekt de distributieriem of multiriem? Dan is ernstige motorschade vaak het gevolg. Laat ze daarom preventief vervangen. Dit is een precisie-klus, waarvoor je een specialist nodig hebt. Onze Renault monteurs gebruiken speciaal gereedschap om de riemen af te stellen volgens fabrieksvoorschriften. Voor jouw Renault bedrijfswagen hanteren we een all-in prijs en geven we je een Laagste Prijsgarantie.

De All-in prijs dekt:
• De distributieriem en/of multiriem
• De spanrol(len)
• De looprol(len)
• Arbeid

Renault Bedrijfswagens

wanneer moet je de distributieriem van je Renault vervangen?

Wanneer je de distributieriem moet vervangen, hangt af van de leeftijd en de gereden kilometers. Dat is niet voor elke Renault hetzelfde. Vraag de dealer om een onderhoudsschema van jouw auto. Dan weet je precies waar je aan toe bent.

Distributieriem vervangen: wat kost het voor mijn Renault?

Bereken de kosten voor het vervangen van de distributieriem voor jouw auto.

Meer weten over het vervangen van je distributieriem?