ze komen eraan: Renault bedrijfswagens op waterstof

2-12-2021

renault bedrijfswagens waterstof
samenvatting

Renault zet flink in op duurzaamheid. Je zult daarom steeds meer elektrische en hybride bedrijfswagens zien. Maar het grote verschil wordt straks gemaakt door de introductie van groene waterstof.

Rijden zonder uitstoot en tanken in enkele minuten

Bedrijfswagens worden zo intensief gebruikt, dat 100% elektrisch rijden soms geen optie is. De capaciteit van een batterij is nu eenmaal gelimiteerd. En voor stilstaan bij een oplader heb je als ondernemer geen tijd. Een waterstof-brandstofcel lost deze problemen op, en laat je straks uitstootvrij rijden zonder limiet.

Een brandstofcel plus batterij

Hoe werkt het? De brandstofcel zet waterstof om in elektriciteit en puur water. Die elektriciteit wordt gebruikt om de batterij op te laden als dat nodig is. Je rijdt dus elektrisch en uitstootvrij, en laadt onderweg je batterij op voor een groter rijbereik. Door groene waterstof te tanken, is je Renault waterstofwagen schoon en uitstootvrij.

Renault wacht niet op de rest

Zonder een waterstoftankstation heb je niet veel aan een waterstof-brandstofcel. En zonder waterstofauto’s heb je geen waterstoftankstation nodig. Het is het klassieke kip-ei-verhaal en voor je 't weet verandert er niets. Daarom wachten we bij Renault niet op de rest en bouwen we samen met onze partners waterstof-bedrijfswagens én de benodigde groene tankstations met groene waterstof.

samenvatting

HYVIA maakt de belofte van waterstof waar

HYVIA verzorgt de productie, opslag en distributie van groene waterstof. Tot aan een waterstoftankstation voor de deur. Renault levert de waterstof-bedrijfswagens om uitstootvrij en eindeloos mee te rijden. Samen bieden we de complete infrastructuur die de belofte van waterstof waarmaakt.

Eind 2023 verwachten we de Renault Master Hydrogen

Eind 2023 lanceert Renault drie waterstofversies van de populaire Master. Natuurlijk ben je van harte welkom voor een innovatieve proefrit.

De waterstofmodellen van Renault:

Master Van H2-TECH, met een laadvolume van 12 m3 en een actieradius van 400 km.
Master Chassis Cab H2-TECH, met 19 m3 laadvolume en een actieradius van ongeveer 250 km.
Master Citybus H2-TECH, met maximaal 15 zitplaatsen en met een bereik van circa 300 km.

Het complete plaatje, inclusief tankstation en financiering

Om de overstap naar waterstof extra aantrekkelijk te maken, biedt Renault ondernemers het complete ‘ecosysteem’ aan. De bedrijfswagens zelf, inclusief tankstations met groene waterstof, het onderhoud en de financiering. Zo maken we het extra makkelijk om over te stappen, zodra een ondernemer daar klaar voor is. Laat het aan ons weten!

Renault Master H2-TECH beschikbaar voor proefrit

HYVIA op World Hydrogen Summit Rotterdam

meer weten?